/   referrads.com   / Srpski  

2019-08-17 16:26:17

Све је спремно за предстојећи међународни Шумадијски сајам пољопривреде који ће на Градском сајмишту бити одржан од 5. до 8. септембра.

Ове године планирано је да сајамску халу и плато испред зграде Сајмишта испуни више од 300 излагача.

Шумадијски сајам пољопривреде, шеснаести по реду, је једна од четири највеће сајамске манифестације у земљи, која је, осим традиционалног Новосадског сајма пољопривреде, највећа аграрна смотра на Балкану.

И ове године током три сајамска дана планирано је низ предавања, трибина, забавних садржаја и изложби.

Плато испред сајамске хале површине четири хиљаде квадрата биће потпуно испуњен, јер је планирано да на овом простору буде изложена и пољопривредна механизација.

На том месту, у сарадњи са бројним удружењима и одгајивачима, биће организоване изложбе животиња, међу којима и традиционалне изложбе крава сименталске расе, свиња, оваца, коза и ситних животиња.

Унутрашњост хале површине од 1600 квадрата испуниће излагачи воћа, поврћа и домаће радиности.

Домаћинства која се баве производњом зимнице изложиће своје производе. Биће ту и пчелари са својом понудом, али и винарије и дестилерије Шумадије.

Међународни сајам пољопривреде и ове године биће у знаку богате сајамске понуде. Осим домаћих излагача, посетиоцима ће се представити и излагачи из Белорусије, Босне и Херцеговине и Турске.

Ове године новина је сарадња са градовима и општинама у Србији које ће представити знаменитости и пољопривредне потенцијале свог краја.

Уговор о сарадњи је већ потписан са градовима Чачак и Краљево и већином локалних самоуправа Шумадијског управног округа.

У сајамској хали биће организоване трибине, предавања и едукативни садржаји из области пољопривреде.

Посетиоце сајма који традиционално у великом броју посећују ову манифестацију очекује низ забавних садржаја. Организатори су се потрудили да сваки сајамски дан буде у знаку добре забаве.

Туристи који посете Крагујевац, али и домаћи гости, моћи ће да уживају у гастрономској понуди уз традиционалне домаће специјалитете Шумадије као и богатом музичком програму.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

rtk.co.rs
poljoprivrede http rssve spremno predstojeci sajam


User comments