/   referrads.com     Fashion   / Magyar  

2019-07-20 21:33:16

Az igazságügyi orvosszakértők csontmaradványokra bukkantak azokban a csontkamrákban, amelyeket egy vatikáni temető padozata alatt fedeztek fel nemrég, írja a BBC.

Ahogy korábban az Index is beszámolt róla, múlt csütörtökön két régi, Vatikánváros falain belül fekvő nemesi sírt is felnyitottak Rómában abban a reményben, hogy megoldódhat a Vatikán egyik legnagyobb rejtélye: a 15 éves Emanuela Orlandi 36 évvel ezelőtti eltűnése.

A sírokban azonban semmit sem találtak: nem csak Orlandi maradványai nem voltak ott, hanem annak a két hercegnőnek sem, akiket elvileg oda temettek el. Ezután a vatikáni illetékesek kiterjesztették a keresést, és így a sírok mögött, azoktól nem messze két rejtett csontházat fedeztek fel a padozat alatt.

Néhány napja a Vatikán bejelentette: a csontkamrákat gondosan lezárták, hogy szombaton az igazságügyi orvosszakértők az eltűnt lány hozzátartozóinak jelenlétében vizsgálják meg közelebbről a csontokat. A Szentszék legfrissebb közlése szerint a szakértők a helyszínen elemezték a csontokat, amelyek további vizsgálata a következő szombaton folytatódik majd.

A Vatikán szóvivője, Alessandro Gisotti a Vatican Newsnak elmondta: az igazságügyi orvosszakértők a nemzetközi protokoll szerint vizsgálják a maradványokat, így egyelőre nem tudják megmondani, hogy mennyi ideig fog ez eltartani. A Vatikán egyébként azt sejti, hogy a két hercegnő maradványait mozgathatták át a csontkamrákba hatvanas-hetvenes években.

Emanuela Orlandit 1983. június 22-én látták utoljára, amikor távozott egy zeneóráról.  Az ügy – részben titokzatos körülményeinek, egyebek mellett egy ismeretlen BMW-snek és egy vörös hajú nőnek köszönhetően – azóta sem hagyja nyugodni az olasz közvéleményt; maga II. János Pál pápa is nyolc alkalommal beszélt nyilvánosan Emanueláról, és a családot személyesen is felkereste.

A csaknem 200 éves hercegnői sírokat azért bolygatták meg, mert a család kapott egy névtelen levelet, benne egy fotóval, amely azt sugallta, hogy a lány az 1836-ban elhunyt Sophie von Hohenlohe sírjában lehet eltemetve. A több évtizedes rejtélyben eddig az összes nyom hamisnak bizonyult.


index.hu Kovács Dávid
index vatikn hogy orlandi https orvosszakrtk csontkamrkban eltnt hozztartozinak jelenltben vizsgljk csontokat


referrads.com

This domain might be on sale - check the price!Fashion

Categories


Other countries/languages

                                           

Partners

personaio.com strasy.com kosovaaccommodation.com mesdzid.com engin3r.com regije.com belgradevents.com improveyouruserexperience.com rmysitesup.com sarajevo360.com backpackaccommodation.com keepcalmandenjoy.com reactiweb.com yicyf.com rebsr.com realestate-marocco.com wedevelopsites.com rapttor.cloud roiassistant.com programing.company programing.cloud automobili.tk kriptovalute.ga kriptovalute.cf ekonomija.ga

Latest